Зам.-кметът на Русе Енчо Енчев с ексклузивен разказ за болестта

Първи случай на повторно заразяване с COVID-19 у нас. Зам.-кметът на Русе е болен отново. За NOVA той сподели какво е преживял. 

„За втори път съм повален от коронавирус. Първият път беше през юли. Сегашното усещане е съвсем различно. През лятото разбрах случайно, че съм положителен след изследване в лаборатория. Нямах абсолютно никакви симптоми. С мен под карантина бяха съпругата ми, синът ми и възрастният ми баща. При второто ми заразяване обаче, ситуацията е различна, болката е различна. Имах температура малко над 39 градуса, бях отпаднал и с болка в мускулите”, разказа Енчо Енчев. Той се лекува в местния диспансер. „Дадоха ми най-добрите медикаменти. Това продължава вече 7 дни”, сподели Енчев. И призова всички граждани да спазват мерките. „Заболяването е опасно”, категоричен е зам.-кметът на Русе.

Проф. Кантарджиев: Заведенията на закрито са най-рисковите места за зараза

В неделя зам.-кметът беше изписан за домашно лечение. За NOVA  в разговор по телефона той заяви, че се чувства добре.

"Той дойде с тежка двустранна пневмония и с изразена дихателна недостатъчност. За щастие, лечението помогна и вече е изписан", каза д-р Светослав Дачев, управител на СБАЛПФЗ.

Междувременно стана ясно, че председателят на Общинския съвет на Русе, друг зам.-кмет и областният управител на областта са с коронавирус. Утре се очаква областният щаб да реши дали мерките в града ще бъдат затегнати още.

Репортер: Наталия Йорданова

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.