Групата била създадена в края на 2016 г.

Спецпрокуратурата внесе в Специализирания наказателен съд обвинителен акт срещу 15 лица, обвинени за участие в организирана престъпна група за набиране на жени и склоняването им към развратни действия, съобщават от държавното обвинение.

Арестуваха свещеник в Италия, обвинен е в изнасилване на непълнолетна българка

Те бяха задържани на 28 февруари 2020 г. Разследването установи, че за прикриване на престъпната им дейност са  използвали три еротични бара в София, легално стопанисвани и управлявани от самите тях.

Събраните доказателства сочат, че част от жените първоначално били привличани на работа в заведенията с обещания за високо заплащане. Впоследствие те били поставяни в условия на зависимост (най-често финансова), склонявани били да предоставят сексуални услуги срещу заплащане и подлагани на строг контрол. Ако някоя от жените откажела да проституира, следвал психически тормоз, глоби, неизплащане на хонорари и възнаграждения.

13 години затвор за мъж, изнасилвал многократно непълнолетна

Групата била създадена в края на 2016 г. и ръководена от Д.М., който пряко контролирал и дейността на един от столичните еротични барове. Той еднолично взимал решенията, поставял задачите на участниците и следял за изпълнението им. За целта той привлякъл в групата свои приближени, на които възложил управлението на нощните заведения, събирането на парите от предоставяните секс услуги и отчитането им пред него.

По-долу в йерархията били заместник-управителите и лицата, натоварени с функциите да организират, контролират и водят счетоводство на проституиращите. Набирането на „труженички“ било възложено на четирима от участниците в групата. Цената на стандартна услугата била твърда - 150 лева, като половината от тях оставали за групата.

Задържаха рецидивист, принуждавал непълнолетни да проституират

Към момента осем от обвинените са с мярка за неотклонение „Домашен арест“, останалите с парични гаранции от 10 000 до 15 000 лава.

Предстои Специализираният наказателен съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.