Те загубиха ожесточената битка и ще бъдат погълнати от Рибари и Жътвари

Тежък ден след загуба в предопределящата хода на надпреварата и съдбата на племената битка сполетя Ловците, които седмици наред изглеждаха непобедими. Червеният отбор се озова на дъното в безмилостния сблъсък и за последен път се сражава на Арената като едно цяло. Заслужено спечелилите победата Жътвари и класиралите се на второ място Рибари ще плячкосат играчите на Ловците, които ще продължат участието си под техния флаг.  

Станимира – красивата стихия от племето на Рибарите в „Игри на волята: България“

В първата част на играта триумфът изглеждаше най-близо за Рибарите, които умело построиха своята стратегия и преливаха водата с кофи до стъкления цилиндър с огромна скорост. Те стигнаха първи и до строежа на кулите. Веднага след тях се нареди живата верига на Жътварите, която за миг не откъсна поглед от победата, а най-бавно по трасето се движеха Ловците. В решителната фаза на битката и трите племена имаха шанса да заемат първото място, но балансирането на кубчетата се оказа изключително сложна задача.

Непоклатимото хладнокръвие на Джералдин, обаче, донесе победата на Жътварите и така ученичката запази отбора си цял. Истинският обрат настъпи, когато Екатерина и Тодор останаха един срещу друг в борба за второто място. Непокорната състезателка от Рибарите показа по-добър баланс и пресметливост и по този начин обрече Ловците на най-тежката им загуба от старта на „Игри на волята: България“ до момента.

Станимира се раздели с „Игри на волята: България“

Освен първото място, Жътварите превземат и луксозната Резиденция през новата седмица в „Игри на волята: България“. Титлата на подгласници пък отреди Рибарите да се завърнат към добре позната им Дива река, където досега са прекарали най-много време.

Какво решение ще вземат Рибари и Жътвари за съдбата на Ловците и как ще бъдат разпределени участниците, предстои да стане ясно на извънреден племенен съвет. В епизода на „Игри на волята: България“ утре вечер ще бъде окончателно разбулена и дълбоко пазената тайна на Екатерина и Йоанна. Как ще реагират останалите участници на неочакваната новина и каква ще бъде атмосферата в племената след присъединяването на новите членове?

Гледайте „Игри на волята: България“ всеки делничен ден от 21:00 ч. по NOVA.

Следете всичко на Facebook страницата и Instagram профила на предаването.