Водещата на предаването „На кафе” развила симптомите на заразата за 3 часа

Водещата на предаването „На кафе” Гала е дала положителен резултат на теста за COVID-19. Тя е диагностицирана, след като вчера сутринта се почувствала зле по време на предаването.

Гери Малкоданска за сблъсъка с COVID-19 и лечението

Първите симптоми на неразположение Гала усетила вчера. „Този вирус ме изненада по начина, по който ме връхлетя. Буквално за няколко часа. Вчера, отивайки на работа, се чувствах прекрасно. Малко преди ефир започна да ме дразни гърлото, после ме заболя глава и малко преди края на предаването вече бях с ниска температура”, разказа водещата.

Веднага след предаването Гала си прави PCR тест, който се оказва позитивен. Симптомите и до днес са болки в гърлото, хрема и силно главоболие, което не се повлиява от медикаменти. 

„Около мен всички са добре, Слава богу. И роднини, и колеги. Миналата седмица целият екип на предаването си направи тестове. Всички бяха негативни”, сподели още Гала.

Стефан Николов: Преди Гала живеех бурно, след нея се надявам никога да не разбера какво е (ВИДЕО)

Тя не знае къде и кога се е заразила. „Да си призная - не си мислех, че ще се срещна с вируса по доста причини. Малко е самонадеяно, но аз съм много здрав човек, който се грижи за себе си, спортува и се храни разумно. За всички години, откакто има „На кафе”, мога да изброя едва няколко случая, когато не съм била на работа заради болест”, добави Гала.

Сега водещата ще си остане вкъщи. Тя обаче пак ще е със зрителите си.

„Мога да ви кажа да се пазите, независимо, че специалистите казват, че всички ще се срещнем с този вирус. Сигурно е така, но и казват, че колкото повече време минава, толкова повече намалява силата му. Така че да отложим тази среща. Носете си маските, пазете себе си, близките си и бъдете здрави”, призова Гала.

Борисов: Все още съм със симптоми на общо неразположение

Панелистите от „На кафе” също са тествани. Резултатите все още не са готови.

От утре Гала се връща в ефир. За първи път в 20-годишната си история предаването ще е онлайн. Водещата и панелистите, които са под карантина, ще водят „На кафе” дистанционно от домовете си.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.