Темата коментираха Илия Лингорски и Елена Поптодорова

Изборите в САЩ бяха тема на седмицата в световен мащаб. Джо Байдън събра 290 електорални гласа, а Тръмп спря на 214. Какво се случва оттук нататък, темата коментираха икономистът Илия Лингорски и вицепрезидентът на Асоциацията на атлантическия договор Елена Поптодорова в ефира на „Неделята на NOVA”.

„За да имаме такъв успешен резултат, това означава, че спойката между Байдън и Харис вече се е получила. Имам кратка формула – Америка се връща в играта”, заяви Поптодорова.

„Има различни гледни точки, аз мога да дам икономическата. Последните три години бяха доста добри за търговските и икономически отношения на България със САЩ. Положена е добра основа на взаимоотношенията ни. Смятам, че това е добър залог те да продължат и през следващите 3 години”, добави Лингорски.

Според Поптодорова, че несправянето с коронавируса и кризата от него, са довели до обрата в резултатите и загубата на Тръмп.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.