Републиканците подадоха жалби в няколко щата

Доналд Тръмп продължава да настоява, че Джо Байдън не е избран за президент на САЩ. Втори пореден ден милиардерът няма публични изяви и предпочита да играе голф. 

Хора от неговата кампания показаха стари заглавия от вестници, в които пише, че Ал Гор е станал президент. С това те искаха да напомнят, че преди 20 години демократите вярваха, че са спечелили изборите, но в крайна сметка на поста застана Джордж Буш. 

Джордж Буш: САЩ могат да бъдат уверени в честността на изборите

Републиканската партия и кампанията на Тръмп вече подадоха повече от 10 жалби в различни щати. А дали има нарушения в Пенсилвания, ще реши Върховният съд, до който стигна дело, заведено преди изборите. 

Тръмп: Изборите не са приключили, Байдън бърза да се обяви невярно за победител

"Според мен е много прибързано. На този етап не знаем кой е спечелил изборите. Медиите отчаяно се опитват да накарат всички да короноват Джо Байдън. Но системата не работи така. Медиите не определят президента. Американският народ го избира. На този етап имаме редица щати, които са яростно оспорвани. В тези щати има дебати какъв е общият брой на гласовете. Текат юридически процедури за изясняването на тези спорове", коментира сенатор Тед Круз.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.