Това обяви кметът на града Даниел Панов

Учениците от 8 до 12 клас във всички гимназии и средни училища във Велико Търново ще продължат да учат дистанционно, а онлайн обучението ще е до края на месеца. Това реши Общинският щаб за борба с разпространението на COVID-19, а предложението ще бъде отправено още днес до Министерството на образованието и науката, до Регионалното управление по образованието и Регионалната здравна инспекция, съобщи кметът на града Даниел Панов.

Учениците от 6 до 12 клас в Пловдив ще се обучават дистанционно

Противоепидемичната мярка дава резултат – вече се наблюдава намаляване на броя на заразени и поставени под карантина ученици. За да бъде траен ефектът, обаче е необходимо продължаване на неприсъственото обучение в гимназиален етап. Удължаването на мярката е синхронизирано и с началника на РУО инж. Розалия Личева. Мотивите са следните: Велико Търново все още се намира в червената зона по заболеваемост, гимназиите и средните училища се посещават от много ученици, пътуващи от други населени места, общини и дори области, което налага и ползване на общежитие. Сериозен е и процентът на заболелите учители, преподаващи в гимназиалния етап, посочи още градоначалникът.

Областните щабове решават кога да се учи онлайн

 

Учениците от 8 до 12 клас във всички гимназии и средни училища във Велико Търново ще продължат да учат дистанционно, а...

Публикувахте от Даниел Панов в Вторник, 10 ноември 2020 г.

До края на месеца онлайн ще преминат и учениците от 5 до 7 клас в ОУ„ Св. Патриарх Евтимий”. Мярката е превантивна, подкрепена е от над 60% от родителите, а целта е в училището да не се достига 20% ниво за заболеваемост в прогимназиалния етап. Под постоянно наблюдение е ситуацията във всички училища и детски градини в старопрестолния град и общината. Справките за заболели и поставени под карантина ученици, деца, учители, възпитатели и непедагогически персонал са ежедневни.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.