Това обяви премиерът във Facebook

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на промишленото производство у нас в сравнение с август 2020 г. Единствено Чехия, Дания, Полша и Словакия имат по-голям ръст в целия ЕС. Това обяви във Facebook премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят акцентира и на това, че производството в България продължава да е в подем за пети пореден месец.

„Нещо, с което не могат да се похвалят много страни в Европа. Тези положителни данни идват на фона на невиждана световна криза. Производството в рамките на целия ЕС е в застой, а при страните в Еврозоната се влошава”, коментира Борисов. 

Европа и светът са в криза, а българското производство расте. През септември Евростат отчита увеличение с 2,3% на...

Публикувахте от Boyko Borissov в Четвъртък, 12 ноември 2020 г.

 

С поста в социалната мрежа премиерът отговаря и на „опонентите” си, които са смятали, че властта е пропуснала време през лятото.

„Докато те само говореха, ние работехме. Подкрепихме бизнеса и работниците с редица мерки и икономиката не спря да работи. Строихме пътища и заводи. Докато кандидатите за власт мислеха за изборите, ние мислехме за хората. И европейската статистика го показва. Благодарение на бързата реорганизация, и натискът върху здравната система намаля. Сигурен съм, че лекарите ще се справят. Аз и правителството имаме ангажимента да извадим страната от кризата. Съдейки по данните досега, явно сме на прав път!”, добавя министър-председателят.

 

В Пловдив Бойко Борисов отново заяви, че държавата няма да се затваря. Посещението на Борисов в града започна от Комбината за цветни метали. Този път в джипа на премиера се качи директорът на предприятието, който му разказа за последните направени инвестиции. Премиерът се похвали и с данните на „Евростат” за родната икономика.

Борисов за пореден път беше категоричен – без затваряне на държавата. Вместо това всеки излекуван трябвало да се върне на работното си място.

„Ако се стегнем, не се плашим, нашите герои доктори лекуват, по 1000 души вече връщаме на работа, всички сме минали вече COVID-19, защо е този зор да паникьосваме хората и да затваряме”, зачуди се премиерът.

Борисов отиде лично да види и кмета на Пловдив Здравко Димитров, за да разбере каква е готовността на града да отвори болница, която изцяло да лекува пациенти с коронавирус. Самият Димитров даде положителен тест на 26 октомври, а от 31-ви миналия месец се лекува в болница.

Борисов му сподели своя личен опит с болестта.

„Аз си го изкарах у нас. Голям зор, но от нас”, заяви премиерът.

Димитров обясни, че до края на деня преобразуването на болница „Свети Мина” в COVID-19 болница ще е завършено.

Все пак докторите заявиха, че въпреки премиерските препоръки, ще оставят кмета на Пловдив още ден-два под наблюдение.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.