Колко от българите вярват, че ни чипират с ваксина?

„Няма засилване или охлабване в конспиративните теории относно коронавируса. Все още има висок процент от хора, които смятат, че COVID-19 не съществува. Това притеснява и здравните власти”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” политологът Димитър Ганев в коментар на данните от последното проучване на Изследователския център "Тренд".

„Тренд”: Почти половината българи подкрепят мерките срещу COVID-19

„По принцип в българското общество има сериозен процент на хора, които вярват на конспирации и са суеверни. Коронавирусът просто засили това. Когато правехме проучването, се разровихме из Facebook групите. Стана ясно, че социалните мрежи засилват конспиративното мислене. Те са инкубатор на фалшиви новини”, поясни той.

Ганев коментира и мнението на хората за ваксините.

„Немалка част от обществото няма да си сложи ваксина. Има голям проблем с имунизационния календар у нас. Има майки, които не желаят да ваксинират децата си по принцип”, заключи политологът.

Целия разговор гледайте във видеото

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.