Продължават и проверките за горене на отпадъци на открито

Заради очаквано замърсяване на въздуха в София, на 26 и 27 ноември ще може да се паркира безплатно на буферните паркинги на метрото, съобщават от Столична община.

Прогнозите са, че тези два дни има висок атмосферен потенциал за замърсяване с  фини прахови частици и вероятност за настъпващи неблагоприятни метеорологични условия, водещи до задържане и натрупване на атмосферните замърсители в ниските слоеве на атмосферата, съобщават от Столичната община.

Продължават и проверките на Столичен инспекторат на строителните обекти. През утрешния ден ще бъдат извършени и  съвместни проверки с отдел „Пътна полиция“- СДВР и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ по транспортни артерии и проверки за горене на отпадъци на открито.

От Столична община призовават гражданите да подават сигнали при установяване на нерегламентирано изгаряне на отпадъци на телефоните на съответното РУ при СДВР или на денонощния телефон на Оперативен център на Столичен инспекторат 02/987-55-55.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.