Според тях мерките в залите се спазват

Деца спортисти, техните треньори и родителите им изразиха недоволството си от забраната за групови спортни тренировки и състезания за лица под 18-годишна възраст.

Със своите медали, купи и тренировъчни уреди малките спортисти и родителите им поискаха да могат да тренират групово отново, както и да се състезават.

"Детето ми е болно от астма, с доказана астма, с ТЕЛК. Откакто ходи на фигурно пързаляне почти не е правило пристъпи. Моля да ни върнете леда, поне на състезателите", заяви Веселка Димитрова.

„За един спортист е пагубно да не тренира в рамките на един месец. Това са деца, които са професионални състезатели, ходят по международни събития и всеки един ден извън залата е пагубен за тях”, обясни Диана Младенова.

 

 

Тя посочи, че децата спазват всички мерки в залите, а дистанцията е достатъчна. Самите деца също се притесняват от паузата. Савина и Ема тренират художествена гимнастика. Опасенията им са, че бързо ще загубят форма.

В понеделник редица спортни клубове и родители ще внесат петиция срещу заповедта, забраняваща колективни спортни мероприятия и състезания на лица под 18 години.

Подробности гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.