Любимецът на публиката загуби тежката битка с COVID-19

Стотици близки, приятели и колеги си взимат днес в Стара Загора последно „Сбогом“ със световноизвестния оперен певец Камен Чанев. Любимецът на публиката на 56 години загуби най-тежката битка в живота си с коварния и безпощаден COVID-19, предаде БГНЕС.

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОКЛОНЕНИЕТО

Камен Чанев е най-успешният български тенор с международна кариера. Той беше солист на Националната опера, както и на Пражката. Камен Чанев е роден през 1964 г., завършва Френската гимназия в родния си град Сливен, а след това Държавната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ – София.

Специализира в Рим, в Академията на Борис Христов. Работил е с Александрина Милчева, Гена Димитрова, Леоне Маджера (пианистът на Лучано Павароти). Лауреат е на конкурса „Йоси Бьорлинг“, Швеция.

Почина световноизвестният оперен певец Камен Чанев

През 1992 г. започва работа в Софийската опера. След пет сезона се мести в Прага, където пее в продължение на две години. Изявява се в основния теноров репертоар – освен в България и на големите оперни сцени в Европа, Азия и САЩ. Има престижни ангажименти на сцените на Виенската Щатсопера (в ролите на Де Грийо от „Манон Леско“ и на Пинкертон от „Мадам Бътерфлай“) и на Арена Ди Верона (Калаф от „Турандот“). От 2016 г. е в трупата на Държавна опера – Стара Загора.

Екипът на NOVA изказва искрени съболезнования на близките и приятелите на Камен Чанев! Поклон пред паметта му!

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.