Това каза премиерът по време на инспекция

В неделния ден премиерът отново тръгна на  проверка. Този път в  завод за индустриалната роботика в Пловдив. Бойко Борисов обяви, че кабинетът търси баланс между икономиката и здравната система! Обясни, че е важно да не се блокира икономиката, но и лекарите да могат да работят спокойно.

По думите на премиера Бойко Борисов, правителството опитва да намери баланс между икономиката и здравната система! Категоричен е в едно- КПП-та няма да има!

 

„Вчера във Франция пуснаха фризьорските салони - голяма радост. Навсякъде в света е така. Дай Боже до две седмици да намалеят числата. За това влагаме огромни усилия в здравеопазване. Този месец ще има 70-80 млн. лв. за хората на първа линия. Плюс парите за „Ремдесивир” допълнително, които дадохме, това са над 100 млн. отишли този месец само за здравеопазването, при 10 % данък”, обясни министър-председателят.

Надеждата е до 2 седмици числата на новозаразените и починали да тръгнат надолу.

„Точно това се опитваме да правим. Да не създаваме паника, да е нормално и да е естествено, в същото време от другата страна на везната стоят докторите. Казват, че натискът е огромен”, коментира Борисов. Той отчете, че икономиката работи и нищо не се е променило.

Междувременно в профила си във Facebook премиерът публикува и интервю пред германския вестник "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг", озаглавено "Политикът, пистолетът и парите". В него, Борисов коментира и снимките от спалнята в Бояна.

 

 

"Снимката е направена в правителствената резиденция, където живея. Отдавна съм разведен и живея сам. Имам ли любовен живот? Разбира се, че имам", казва премиерът,

Той заявява, че "в България отдавна съществува черен пазар за компромати" и говори за методи на КГБ, служители на президентството и деца на шпиони и офицери на руската военноразузнавателна служба. 

"В допълнение трябва да знаете, че в България отдавна съществува черен пазар за компромати. (..)  Неслучайно говоря за методите на КГБ. Някои от опонентите ми, които работят за президента Румен Радев, са бивши тайни агенти, хора от тази среда или деца на големи шпиони, 
офицери на руската военноразузнавателна служба", обясни премиерът.

Борисов знаел и коя е конкретната жена, направила снимките и подхвърлила парите! По думите му, през всичките години тя не е била претърсвана и е имала достъп до сградата.

"Въпросът е, че никога през всичките години, когато една дама ме е посещавала, охраната не е претърсвала и контролирала чантата й. (..) Вероятно е било безразсъдно. (.. ) Една красива жена може много лесно да преодолее защитата ми. Така враговете ми вкараха златото и пачките пари в къщата ми. Снимаха ме, докато спя", казва още Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.