Профилът им обхваща предимно хора във възрастовата група от 25 до 65 години

Нарастване с 22 процента на диагностицираните с COVID-19 в област Сливен в периода от 23 до 29 ноември отбелязват от Областния кризисен щаб. Общо 592 жители на областта са били положителни на коронавирусната инфекция. Сред новозаболелите през периода са 18 лекари, 8 медицински сестри и 8 санитари от различни болнични отделения.

НОВИ ОГРАНИЧЕНИЯ: Забраняват влизането в България от определени държави

През миналата седмица са излекувани 222 души. Починалите са 21, като най-младият от тях е на 44 години, съобщават още от Областния кризисен щаб. Към момента активните случаи на COVID-19 на територията на областта са 1231.

В община Сливен болни са 925 души, в община Нова Загора – 162, в община Котел – 82, в община Твърдица – 62. Под карантина са 1 212 души. От тях 967 са болни, в изолация и провеждат лечението си в домашни условия, 231са карантинирани като контактни на заразени.

По-дълга учебна година за част от учениците (ЗАПОВЕД)

Профилът на заболелите обхваща предимно хора във възрастовата група от 25 до 65 години, в активна трудоспособна възраст, работещи. През миналата седмица в МБАЛ „Хаджи Димитър“ са били разкрити още 16 COVID-легла за неусложнени и усложнени случаи.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР