Не е ясно каква е причината за смъртта му

Британската кралица Елизабет II е потънала в скръб, след като едно от кучетата й – доргито Вулкан, е починало преди няколко дни.

Кучето на Уилям и Кейт е починало

Четириногото е верен приятел на кралицата от 2007 година. То е кръстоска между дакелът на принцеса Маргарет и едно от коргитата на кралицата. Предполага се, че животинката е била на над 13 години, но не е ясно каква е причината за смъртта му.

Почина кръстницата на принц Хари

Загубата на домашния любимец идва в труден за кралицата момент. Тя ще трябва да прекара коледните празници само със съпруга си – Филип, съгласно мерките в страната. Компания на семейството ще прави единственото им куче – Кенди, което е сестра на Вулкан.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ ОТ 30 ГОДИНИ: Кралицата посреща Рождество далеч от Сандрингам

 

Кралица Елизабет обожава кучета от порода корги и често образът й се свързва с тях.  През годините тя е имала над 30 домашни любимци.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.