Тя получи специална почетна награда от Регионалното управление на образованието в града

Бивша учителка от Пловдив навърши 100 години. Тя получи специална почетна награда от Регионалното управление на образованието в града. Въпреки възрастта си, и до днес столетницата продължава да се занимава с просветна дейност. 

Половината от живота на Стоянка Попова минава в училище. Тя е бивш учител по български език и история и наследява любовта към преподаването от своята майка. „И аз се учудвам. Никога не съм очаквала, че ще живея толкова време. По-спокойна съм може би”, казва тя.

Жена на 102 г. скочи с парашут в Австралия

Столетницата е родена в сливенско село. Година, след като завършва гимназия в Нова Загора, избухва Втората световна война и се мести в Тополовград, където се обучава за педагог.

„В края на войната завърших семестриално. Тогава, вече беше дошъл 9-ти септември, откриха много гимназии и имаше нужда от учители”, разказва тя.

На 40-годишна възраст със съпруга й се местят в Пловдив. Преподава и прави кариера като директор на няколко учебни заведения в града. До ден днешен помага на своите внуци в обучението.

Още по темата гледайте във видеото.

Репортер: Илиян Велков 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.