Повече от 400 деца от Пловдив пуснаха вече своите писма до добрия старец

Три седмици преди Коледа хиляди детски писма от цяла България тръгват към Лапландия. За съжаление пандемията с коронавируса повлия и на детските желания. Те си поръчват кукли и роботи с маски. 

„Мили Дядо Коледа, тази година съм слушал много. Освен това, започнах тренировки по плуване и ходя на уроци по математика“. Това е написал 5-годишният Влади в своето писмо до Дядо Коледа. И се надява Добрият старец да сбъдне желанията му.

Какво пишат децата на Дядо Коледа по време на пандемия

Повече от 400 деца от Пловдив пуснаха вече своите писма до добрия старец и чакат с нетърпение отговор от него. Диана Ранчева е българският помощник на Дядо Коледа. Помни всяко писмо, минало през ръцете й.

„Една част от желанията им е свързана с получаването на играчки с маски. Примерно имаше мъжка кукла Барби - Кен с маска, магаренца, динозаври пак с такива атрибути“, разказва Диана Ранчева, началник ТД ”Български пощи”- Пловдив.

Заради изолираната среда, в която учат и живеят, другите желани от децата подаръци са компютри, лаптопи и таблети. Някои от тях молят Добрия старец за Коледа да върне родителите им от чужбина вкъщи.

ДО НАЙ-ПОСЛУШНИТЕ ДЕЦА: NOVA очаква писмата ви до Дядо Коледа

„Много са трогателни тези писма. Здравето също се поставя на едно от първите места. Децата мечтаят всичките им близки да са здрави“, добавя Ранчева.

За да пристигне благополучно всяко писмо до Лапландия, децата трябва четливо и правилно да напишат имената си, точния си адрес и естествено - кой е получателят. Всяко дете ще получи отговор от него, а за най-красивите послания ще има и награди.

Писма до Дядо Коледа можете да изпращате и с копие до NOVA в рубриката ни „Моята новина”.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.