Инцидентът става само ден след поставянето й

Вандал унищожи коледната украса в Тервел. Това стана само ден след поставянето й, съобщи в ефира на „Здравей, България” заместник-кметът на града Дияна Илиева.

Общински охранителни камери са заснели нарушителя, който необезпокоявано се разхожда около фигурите на Снежанка и Дядо Коледа и ги чупи. Инцидентът се случва в 3 часа през нощта. На видеото се вижда и как мъжът, в очевидно нетрезво състояние, дърпа светлинните гирлянди около двата фонтана на града. 

„Шанз-Елизе" светна в коледна украса (ВИДЕО+СНИМКИ)

За случая е подаден сигнал в полицията, която вече е задържала 28-годишен мъж. „Доколкото съм информирана, той не си спомня нищо”, заяви зам.-кметът на града. По думите й нарушителят може да бъде наказан за нанесените щети само в рамките на Наказателния кодекс.

ПОДГОТОВКА ЗА КОЛЕДА: Мелания Тръмп показа украсата на Белия дом

Украсата е направена от електротехниците на Община Тервел, които отделили от свободното си време през почивните си дни, за да я издигнат. Фигурите на Снежанка и Дядо Коледа пък са дело на образователни медиатори в града. „За нас тази украса има сантиментална стойност, която я прави още по-ценна”, посочи Илиева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.