Байдън печели в Уисконсин с около 20 600 гласа преднина, която се запази въпреки поисканото от Тръмп повторно преброяване

Съд в Уисконсин отхвърли искането на президента на САЩ Доналд Тръмп да отмени победата на Джо Байдън в щата на президентските избори, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че това е поредният неуспех за Тръмп в отчаяните му опити да оспори резултатите от изборите. Решението на съдия Стивън Симанек срещу жалбата на президента бе взето след онлайн заседание на съда.

ПРЕХОДЪТ ВЪВ ВЛАСТТА В САЩ : Краен срок за валидиране на изборните резултати

Тръмп настояваше за бързо решение, за да може веднага да го обжалва пред Върховния съд на Уисконсин преди понеделник, 14 декември, т. е. десетимата електори от щата да участват в гласуването в Електоралната колегия, която следва да потвърди избирането на Байдън за следващия президент на САЩ.

Кандидатът на демократите спечели в Уисконсин с около 20 600 гласа преднина, която се запази въпреки поисканото от Тръмп повторно преброяване в двата най-големи избирателни окръга в щата. В своя съдебен иск Тръмп настоява да бъдат обявени за невалидни над 221 000 гласа в окръзите Дейн и Милуоки, които са крепости на Демократическата партия.

ВСИЧКО ЗА ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.