Емблематичните базари в австрийската столица няма да отворят

13 дни остават до Коледа. А едни от най-хубавите празнични базари обикновено се правят в австрийската столица. Тази година във Виена обаче такива няма да се състоят.

Австрия започна масово тестване за COVID-19 (ВИДЕО)

В светлината на големия брой заразени в Австрия властите обмислят да затегнат мерките след 10 януари. Засега остават в сила досегашните правила – до 10 души могат да се събират в едно домакинство, но само между 6 часа сутринта и 20 часа вечерта. Изключение не правят и празничните дни.  Има вероятност забраната за вечерен час да отпадне за 31 декември, но решението все още не е официално.

COVID-19: Как приемат австрийците затегнатите мерки?

По думите на канцлера Себастиан Курц австрийците трябва да се подготвят за тежки, трудни следващи месеци.

Със сигурност до 10 януари ски курортите няма да отворят. Единствената опция е ски да се карат в разрешеното време, но от тази опция могат да се възползват само близко живеещите. Врати отвориха училищата в страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.