Поддръжката е за сметка на Красимир Костадинов, който живее в село Брестовица

Мъж поддържа безплатно и за своя сметка междуселски пътища в Русенско. Машини, гориво и труд - всичко е за сметка на Красимир Костадинов, който живее в село Брестовица. За да предпази от кражби и престъпления съселяните си той е готов да монтира също безвъзмездно и камери за видеонаблюдение в селото.

Пътят, който свързва няколко села в южната част на русенска област  е тесен и не е ремонтиран от 40 години. Затова Красимир извадил машините от стопанството и започнал почистване на избуялата растителност

„Почистваме в момента храсти, за да може да бъде проходим пътя. Да може да се разминават колите, защото тук станаха 2-3 катастрофи. По чудо се отърваха без жертви, а за пътуване този път е възлов и има движение”, разказва Красимир.

Снежна пелена покри почти цяла България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Машините са на земеделската кооперация, която Красимир ръководи. Сам плаща горивото , а труда си не го слага в сметката. Помага му едни от съкооператорите. За ден успяват да почистят около два километра от крайпътните храсти.

„Има села където е почти непроходимо. При мен се получи така че 20 години живея в селото и го поддържам, хората ме подкрепят макар и в трудни години. Някъде им създавам неудобства, но аз си нося негативите. Но все пак след като са ми гласували доверие в името на България, трябва да се грижим да тая държава”, споделя той.

Помощникът му Кито беше категоричен: „То, ако беше лесно, нямаше да се падне на нас. Като стане нещо хубаво как да няма удовлетворение”.

Над 3000 снегорина са готови да обработват настилките

Мъжете разказват, че работят от тъмно до тъмно. Решени са да разширят пътя, да оформят банкет, да насипят с фрезован асфалт дупките, за да го направят безопасен преди да завали обилен сняг. Съселяните на Красимир не спират да го хвалят и казват, че ако не бил  той, нямало кой да се погрижи за облагородяване на района.

„Всичко той реже тук, поддържа улиците. Цялото село поддържа. Ако не е той- свършено е”, категорична е една от жителките на селото.

Освен за пътищата в региона Красимир е решил да се погрижи и за безопасността  на хората живеещи в Брестовица, затова за собствена сметка ще постави 40 камери за видеонаблюдение. В началото на селото, също за собствена сметка, е поставил и табела с която обяснява, че недоброжелателни лица в района не са желани. Когато завали сняг пак Красимир ще извади машините, за да чисти междуселските пътища. За тази дейност обаче има договор с общината.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.