Лекарите споделят, че инициативата ги прави щастливи

Световен шампион по приготвяне на пица с благороден жест към медиците в COVID отделение във варненска болница. Шеф Анатоли Колев и неговият екип всяка сутрин даряват ръчно приготвен топъл хляб в болницата в квартал „Аспарухово”, за да зарадват лекарите в натоварената обстановка.

Майстор на пици с жест на благодарност към медиците в Бургас

След като преболедували COVID-19, шеф Анатоли Колев и неговият съдружник решават да направят благороден жест към лекарите от отделението за лечение на пациенти с коронавирус в болницата в „Аспарухово”.

„Идеята беше да покажем, че сме съпричастни и че оценяваме труда, който те полагат”, сподели вицепрезидентът на Българската асоциация на пицарите Анатоли Колев.

„След като ние произвеждаме хляб, е логично да им подарим малко топлина, добави съорганизаторът на инициативата Ангел Ангелов.

Всяка сутрин до Коледа медиците от COVID отделението ще получават прясно изпечен хляб и по този начин шеф Колев ще им подари усмивка. Световният шампион по приготвяне на пица споделя, че прави прясно изпечения хляб от жив квас с много любов, а лекарите оценяват жеста.

„Бяха наистина много сърдечни и признателни за това, което направихме. Пак повтарям - основната ни идея е да покажем, че тях ги има”, каза още Колев.

КАУЗА: Топъл италиански обяд за българските медици (ВИДЕО)

В динамичната обстановка медиците споделят, че инициативата на кулинаря ги прави щастливи.

„Оценяваме го като нещо прекрасно. Колкото повече такива жестове има, толкова по-лесно ще ни е и на нас, по-бързо и по-успешно да си свършим работата и час по-скоро да се върнем към нормалния начин на живот”, посочи д-р Тодор Гилев от СБАЛОЗ - Варна.

„Ние сме благодарни за всяка оказана ни помощ. Това да разбират, че ти работиш интензивно и да си съпричастен е много ценно. Наистина благодаря”, допълни зам.-управителят на СБАЛОЗ - Варна д-р Янислава Илиева.

Шеф Колев и неговият екип обмислят да организират още подобни благородни инициативи, като по този начин се надяват да подарят още усмивки и да не спират да показват добрия пример.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.