Това правило ще важи от 18 до 24 януари

Виена по това време на годината обикновено ухае на греяно вино и коледни сладки и събира многобройни туристи, но този път е необичайно притихнала.

Австрийската столица посрещна една много различна Коледа. Един от най-празничните градове на Европа остана пуст, без типичното оживление. Очертава се и такава Нова година, тъй като Австрия влиза в третата си и най-строга блокада - затворени ресторанти, магазини, хотели. Ще работят само магазините за хранителни стоки и първа необходимост, аптеките, бензиностанциите, пощите и банките.

От 18 до 24 януари австрийците ще могат да посещават магазините само след отрицателен тест за коронавирус или с маска с висока защита. Поради тази причина държавата организира масово тестване на населението на 16, 17 и 18 януари. За целта се отварят специални пунктове в цялата страна.

Правилата, които влизат в сила от 27 декември, включват и забрана да се събираме с повече от един член на друго домакинство в затворено пространство. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща