На градския площад в сряда вечер се събраха повече от 4000 души

Докато България чака Новата година, едно населено място вече я посрещна. Ден преди всички, габровци отпразнуваха 2021 г., като заобиколиха мерките. Това предизвика вълна от реакции и закана на здравния министър, че ще има наказани.

СНИМКИ ОТ КОНЦЕРТА ВИЖТЕ ТУК

Концерт за изпращане на старата година по-рано в Габрово се прави от четири години. За първи път обаче на площад „Възраждане” се събират толкова много хора. Жителите на града реагираха различно. 

Според част от хората не е било редно да има такова събитие по време на пандемия. А други твърдят, че концертът е повдигнал духа им.

Тази сутрин здравният министър, заяви че е озадачен от случилото се в Габрово. „Сигурно ще бъде наложена санкция на организаторите на това събитие. Не мога да намеря логика в организирането на мероприятието”, каза проф. Костадин Ангелов.

От Община Габрово, заявиха че засега ще се въздържат от коментар, тъй като все още няма санкция и не се знаело на кого и дали ще бъде връчена.

От РЗИ-Габрово също не дадоха коментар.

Габрово посрещна 2021 ден преди целия свят (ВИДЕО+СНИМКИ)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.