В новогодишната нощ жена беше простреляна, докато играе хоро

Първа версия за шокиращия случай, при който случаен куршум рани жена на новогодишно хоро в Ловеч. Криминалистите продължават да издирват стрелеца и оръжието, за което се знае, че е 22 калибър.

Днес на място беше извършен и следствен експеримент. На този етап животът на 42-годишната жена остава извън опасност. Но решението на лекарите е да не вадят осколката от куршум от тялото й.

В първия момент никой от празнувалите не разбира, че жената е простреляна. В болницата става ясно, че Теодора Тодорова има рана от куршум.

„В болницата осъзнах, че е гръмната под сърцето и инцидентът е много тежък. Звъннахме в полицията. Якето й беше пробито”, разказа Мирослав Тодоров – съпруг на простреляната

Една от водещите версии на разследващи и свидетели е, че неизвестният стрелец се е целил в музикалната уредба.

„Може да е целел колоната, а не жената, ако го е притеснявала музиката”, каза Стефан Стефанов.

От МВР не изключват и изстрелът да е случаен. „Едва ли е директен. По-скоро е от този тип, сватбарска стрелба. Емоциите са взели връх, което не е добре. Можеше да има фатални последици”, каза Ивайло Иванов – главен секретар на МВР.

Какво е състоянието на жената, простреляна на новогодишно хоро?

В ранния следобед служители на полицията прокуратурата проведоха следствен експеримент на мястото, където бе простреляна 42-годишната жена.

По време на експеримента беше открито олово от куршум в изолацията на кооперацията. Oръжейният експерт Денко Цанков, поясни че 22 калибър боеприпас е широко разпространен сред ловците.

„Много от ловците, които ползват този боеприпас за ловни цели имат оптики, бързомерци, защото те го използват на здрачаване и неговото предназначение е за спортни цели”, коментира той.

А съпругът на пострадалата жена призова стрелеца за разум. „Ако има съвест – да се предаде в полицията”, каза той.

Разследването на инцидента продължава вече четвърти ден без да има задържан заподозрян за стрелбата.

Следственият експеримент продължава и тази вечер, след като стана ясен пътят на куршума. Проверява се неговата траектория и откъде е произведен изстрелът. Това се очаква да даде много повече яснота на разследващите.

ШОКИРАЩ ИНЦИДЕНТ: Простреляха жена навръх Нова година (ВИДЕО)

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.