Той купил печелившия билет от магазин на минаване през предградие на Лион

Български шофьор на камион спечели половин милион евро от лотария във Франция. Той определено ще помни винаги този курс, донесъл му половин милион евро. Сънародникът ни  закупил печелившия талон , от малък супермаркет в Сен Приест, предградие на Лион, където спрял да напазарува хранителни продукти и напитки. Когато изтъркал билетчето от играта Cash,  не успял да повярва, че талонът на стойност 5 евро му дал възможността да спечели сума 100 000 пъти по голяма, тоест половин милион евро.

Американка удари джакпота с билет, който купила по погрешка

Новината потвърди специално за  NOVA и управителят на магазина Башир Емадали, от който е закупен билетът: "От местното управление на лотарията ни се обадиха. Потвърдиха, че печелившият билет е със сериен номер, закупен от нашия магазин. Печелившият е българин. Професионален шофьор."

В ИМЕТО НА ДЪЛГА: Пожарникар изпусна печалба от 1,5 млн. паунда от лотарията

Пред френската лотария българският шофьор заявил, че участва в тази игра за първи път. Споделил, че имал интуиция, че ще спечели и затова, когато спрял да пазарува, купил и билет. В последствие обаче забравил и почти щял да изхвърли талона по невнимание, преди да го изтърка.

Австралиец удари джакпота с числа, с които играел 50 години

Щастливецът планирал професионална преквалификация, в която смята да вложи част от печалбата, а с парите обещал да поглези и децата си.  Печалбата от 500 000 евро с талон от 5 евро е изключително рядък шанс от играта Cash. Едва 3 от 15 милиона билета печелят най-високата сума.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БНР