В края на годината ви разказахме за Николай, който е с болестта на Бехтерев

Преди седмици NOVA разказа за Николай, който страда от болестта на Бехтерев. Той изработва фигури от стари автомобилни гуми и меси празнични погачи, за да се чувства пълноценен и да събира средства за лечението си. Само седмица след излъчване на репортажа парите, необходими за поредните изследвания в Турция, бяха събрани. Историята на Николай трогна хора от всички краища на света.

„Над 1500 съобщения имаме във Facebook. Получавахме по 600-700 обаждания на ден. Изпращаме погачи и по куриер вече. Имаме поръчки до 30 януари. Благодарим на всички”, разказа Агнеса Трайкова, която помага на мъжа в борбата с болестта.

Млад мъж с увреждания прави погачи, за да събира пари за лечение

Благодарение на пожелалите да помогнат, в началото на февруари Ники заминава за Турция.

„Хората често оставят повече пари, отколко струва погачата. Някои доставят продукти. Носят брашно, олио. Обадиха се от Канада, Англия и Испания. Ники е стигнал и до там”, разказа още Агнеса.

Млад мъж с увреждания прави фигури от гуми, за да се лекува

Незабравка Дойчева живее със семейството си в Чикаго от близо 25 години. След като разбрала за Ники, разказала историята му на сънародниците ни от най-голямата българска общност в САЩ. И заедно решили да поставят кутия за дарения в българския храм "Св. София".

„Господ го е дарил с невероятни ръце. Впечатли ни с усмивката си, с духа, който има”, разказа тя.

Всеки, който желае да помогне на Ники, може да си поръча погача от Facebook страница „Дари надежда за Ники” . 

Телефонен номер на Агнеса Трайкова - 0898844063.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.