Двама бяха задържани след парти в Лясковец

Непълнолетни размахват пистолет и стрелят безразборно на купон по време на пандемия. Кадри от партито бяха качени в социалните мрежи и предизвикаха буря от коментари и реакция на институциите. Случаят е от град Лясковец в края на миналата седмица.

Първа версия за стрелбата на Нова година в Ловеч

Изстрелите произвеждат деца на 15 и 16 години. Полицията отвежда двама от тях за разпит. Единият се оказва стар познайник на органите на реда. Пистолетът пък е газов, но незаконен.

„Не знам откъде има този пистолет”, казва Илияна Георгиева.

Снощи всички празнуващи тийнейджъри бяха отведени за разпити в полицията.

Стрелбата, с халосни патрони в затворено помещение, може да бъде много опасна твърдят оръжейни експерти. „Газта излиза с голяма скорост и развива до 5 000 градуса температура, така че не е безопасно. Може да изгори, да направи рана. Без причина, не трябва да се ползва”, казва Дончо Гинев – оръжеен експерт.

Образуваните преписки са не само срещу децата, които са стреляли, а срещу всички осем участници в събирането и техните родители. Ще се разследва, също откъде е закупен пистолетът, а с тийнейджърите ще работи Комисията за борба с противообществените прояви.  

Стрелба по апартамент в София (ВИДЕО)

Повече по темата гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.