Това обяви говорителката на здравното министерство

Учителите в началните училища и детските градини в 9 региона в Словения във вторник се връщат на работа, но ако искат да преподават, ще трябва задължително да се тестват за коронавирус, предаде агенция СТА.

Здравните власти в опит да убедят учителите да се ваксинират

Говорителката на здравното министерство - Весна Керстин-Петрич, съобщи на пресконференция днес, че тестването на учителите е планирано в понеделник. Тези, които получат отрицателен резултат, ще могат да започнат работа във вторник, а при положителен резултат ще трябва да се самоизолират.
Керстин-Петрич каза, че тестването на учителите е ключова мярка, препоръчвана от Световната здравна организация, Европейския център за профилактика и контрол върху болестите, както и от словенските институции.

Pfizer обещава на ЕС да навакса с доставките на ваксини

Във вторник в класните стаи се връщат учениците от първи до трети клас, както и децата в детските градини в 9 от общо 12 региона в страната.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.
Източник: БТА