Това ще се случи от следващата седмица

Европейската комисия е получила уверение от „Пфайзер“, че от следващата седмица забавянето на доставките на ваксини в ЕС ще бъде компенсирано, съобщи говорителят на Комисията Стефан де Кеерсмаакер.

Кунчев: Новият вариант на COVID-19 се развива бурно, 10 души заразяват 27

От следващата седмица производителят ще работи с пълна мощност, уточни той. Очаква се ваксините, поръчани до края на първото тримесечие на годината, да бъдат доставени в срок.

Де Кеерсмаакер окачестви като добра новина факта, че е възможно от флаконите с тази ваксина да бъде извличана и шеста доза при определени условия. Добиването ѝ не се отразява на подписаните договорни условия за обема и сроковете на доставките, допълни  де Кеерсмаакер.

Той също така потвърди, че поверителните договори предвиждат условия, в които се носи отговорност за нанесени щети от поставянето на ваксина. 

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БНР