От добрината се възползват близо 200 души

Дълга опашка за безплатна топла храна в центъра на София. В квартал „Лозенец” мотористи доброволци раздават ястия на нуждаещите се. От рано сутринта хората започнаха да се събират. Чакащите задължително са с маски, мери се температурата на всеки.

В началото доброволците изхранвали по 50 души, а сега нуждаещите са стотици. Голяма част от тях са пенсионери с ниски доходи или хора, изгубили работата си заради пандемията.

„В момента храним между 180 и 190 души - събота и неделя”, каза Даниел Капсъзов от „Помощ на две колела”.

 

 

„Много голяма част от тези хора са интелигентни, доста възпитани и културни, които просто са в тежко положение. В очите им се чете болка или, може би, обида. Това ни кара още повече да търсим нови съмишленици”, добави собственикът на ресторант и дарител Стефан Духовников.

„Напоследък идвам редовно и съм много доволен от отношението на целия екип. Хиляди благодарности за тяхната благотворителна кауза”, сподели Мартин Младенов.

„Първо дават маската, мерят температурата и преминаваме през дезинфекция на ръцете”, обясни Стефка Рошлева.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.