Благодарение на бързото мислене на животното, бебето е намерено точно навреме и все още е в добро здраве

В края на декември мъж карал мотоциклета си през планините близо до Себу във Филипините, когато куче започнало да тича след него. Непрекъснатият, дори отчаян лай, привлича вниманието му. Мотористът усеща, че животното се опитва да му каже нещо, затова спира мотоциклета и се приближава.

Така кучето го отвежда до сметище. "За негова изненада там намира бебе, увито в кафява кърпа", казва служител в "Надежда за бездомни", пред The ​​Dodo. 

Мъжът грабва новороденото и го откарва до най-близкото полицейско управление, където се намесва Департаментът за социални грижи. Благодарение на реакцията на кучето, бебето е намерено навреме и е в добро здраве.

Предано куче дни наред чака стопанина си пред болница (ВИДЕО)

Когато историята за героизма на бездомното куче се разпространява в местните медии, доброволци се втурват в планината с надеждата да намерят четириногия герой. Вместо това, те се натъкват на човек, който твърди, че кучето, на име Блеки, е негово.

„Той ни показа пътя към дома си и за наша изненада Блеки беше там с още три кучета“, казват местни. 

 

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.