Домашният любимец не се откъсвал от здравното заведение

Предано куче е чакало дни наред пред болница в Северна Турция, в която стопанинът му бил приет за лечение, предаде Асошиейтед прес. Кучето Бонджук, чието име означава мънисто, е тръгнало след линейката, с която стопанинът му Джемал Шентюрк бил транспортиран в болница в град Трабзон на 14 януари, и след това ежедневно отивало до болницата, съобщи турската информационна агенция ДХА.

Вземете си домашен любимец, ако работите от вкъщи

Дъщерята на Шентюрк - Айнур Егели обяснила, че била готова да вземе Бонджук вкъщи, но кучето непрекъснато щяло да бяга и да отива пак до болницата. Охранителят в болницата Мухамет Акдениз разказал пред ДХА, че кучето идвало всеки ден около 9 часа сутринта и чакало до вечерта, без да влиза вътре. Когато вратата се отваряла, то промушвало главата си вътре.

В сряда Бонджук най-накрая видяла своя стопанин, който бил изведен навън в болнична количка за кратка среща с кучето. Шентюрк споделил, че кучето е много привързано към него и че той също страда от раздялата. Шентюрк е бил изписан от болницата по-късно вчера и се е прибрал вкъщи с Бонджук.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА
  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си