Тя е била намерена от общински озеленители в Ямбол

Мечтите се сбъдват. Потвърждава го необичайна находка в град Ямбол. Докато засаждат цветя, общинските озеленители се натъкват на нещо странно – стара бутилка, пълна с писма. Оказва се, че тя е заровена там преди 33 години.

Цветята около паметник при сградата на бившето начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в Ямбол трябвало да се засадят малко по-дълбоко. Копка след копка пред очите на един от общинските служители се открива старо съкровище.

„Намериха едно шише, в което имаше писма. Самата бутилка беше обвита в целофан и с коркова тапа. За съжаление, тапата беше започнала да изпуска вода и на дъното на бутилката имаше малко. Повечето от писмата обаче, са много добре запазени”, казва Динко Белчев – директор на Общинското предприятие „Зони за отдих и спорт“.

Повече по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.