"Ако имаш - остави, ако нямаш- вземи"

"Ако имаш - остави, ако нямаш- вземи", това е призивът, който ще прочетете на станцията за дарения на храна на улица "Цар Иван Асен II". Благородното дело е по идея на Лия Панайотова, психолог, която сподели какво я е вдъхновило да помага на хора в нужда и как храната за тялото, може да бъде храна и за душата.

Лия Панайотова разказа, че има много хора, които се възползват от станцията за дарение на храна. Освен това има доста, които искат и проявяват интерес и желание да помогнат.

Според нея те разбират, че в тези трудни времена хората трябва да си помагат.

Психологът поясни, че има възрастни хора, които се притесняват да поискат помощq и това е начин да им бъде помогнато, без да бъде наранено достойнството им.

Децата, които променят света (ВИДЕО)

"В днешно време е много възможно човек да изпадне в тревожност, депресия, а когато човек дава нещо за другите, това му помага да се чувство добре, което спомага за предотвратяване на подобни състояния", убедена е Лия.

Тя призова: "Ако се чудите какво да оставите, нека да е това, което ви се хапва на вас. Чудесно би било такава инициатива да има в повече квартали на София", заключи Лия Панайотова.

Вижте повече във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.