Парламентарният вот ще се проведе на 4 април

Във втория възможен ден за регистрация за участие в изборите на 4 април още една коалиция подаде документи в Централната избирателна комисия. Обединението на Мая Манолова и "Отровното трио", които са в съюз с още три партии, искат да се явят на изборите под името „Изправи се! Мутри вън!“.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Макар, че внесоха 5507 подписа, регистрацията на обединението все още е под въпрос. А причината е, че от ЦИК може да не приемат наименованието в този му вид.

От коалицията обявиха, че при отказ веднага ще обжалват решението пред съда.

„Няма абсолютно никакви законови основания за отказ на регистрацията „Изправи се. Мутри вън“ нито в Изборния кодекс, нито в решенията на ЦИК за наименованията на партиите и коалициите. Ако откажат регистрация, това ще бъде изпълнение на политическа поръчка”, коментира Мая Манолова. 

Мая Манолова и "Отровното трио" обявиха името на обединението си

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.