Компанията иска да бъде махната от черния списък

Huawei заведе ново дело срещу американската Федерална комисия по комуникации. Китайската компания иска от съда да нареди преразглеждане на забраната да работи с американски фирми и отмяната ѝ

Huawei смята, че Комисията е превишила правомощията си и съответно е нарушила закона и американската Конституция. Компанията обвинява институцията и в своеволие, нарушаване на дискретността и взимане на решение без достатъчно доказателства.

Според китайския гигант забраната ще навреди на финансовите интереси на цялата телекомуникационна индустрия. Huawei иска забраната да бъде отменена и да може отново да работи с американски компании.

Регулатори в Китай привикаха Теѕlа зapaди пpoблeми c ĸaчecтвoтo нa aвтoмoбилитe

Миналата година Федералната комисия обяви, че Huawei имат близки връзки с китайската комунистическа партия и китайската армия. Тогава регулаторът заяви, че има много доказателства в тази посока, но те не бяха обявени публично. Huawei отрича обвиненията.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.