Част от мрежата е популярният форум WallStreetBets

Социалната мрежа Reddit обяви, че стойността й вече е 6 милиарда долара, след като е набрала от пазара 250 милиона долара. Част от мрежата е популярният форум WallStreetBets, който се оказа в центъра на сътресенията на американските фондови борси в началото на годината.

От компанията са преценили, че сега е подходящият момент, за да направят стратегически инвестиции, най-вече във видеоклипове, реклама, продукти за клиентите и разширяване към международните пазари.

Според редица американски медии това набиране на средства е повишило пазарната капитализация на компанията до 6 милиарда долара, както потвърждава и самата социална мрежа.

В САЩ завеждат дело срещу монопола на Facebook

През декемвриReddit придоби платформата за видео споделяне Dubsmash, която е конкурент на TikTok, без да уточни стойността на  сделката.

Борсови играчи предизвикаха паника на нюйоркската борса в края на януари, инвестирайки мащабно в акции на компании в лошо финансово състояние, най-вече магазините за видеоигри GameStop.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.