Бяха наказани двама народни представители

Скандал в парламента и обиди между депутатите. Причина станаха противоепидемичните мерки и непоставянето на маски.  Стигна се и до наказания, а БСП заговориха за оставка и напуснаха залата. 

СКАНДАЛ В ПАРЛАМЕНТА: Депутатите с обиди чрез процедурни хватки (ВИДЕО)

През целия ден независимият Павел Шопов получаваше забележки от Цвета Караянчева, че се движи из пленарната зала без маска. Напрежението обаче се покачи след реплики на Спас Гърневски от ГЕРБ, отправени към колегата му от БСП Георги Гьоков. Поводът за тях беше, че Гьоков не постави маската си след изказване от трибуната.

БСП реагираха веднага и поискаха обяснение от председателстващия заседанието в този момент Емил Христов.  До по-грозни сцени не се стигна. От БСП поискаха Гърневски да бъде отстранен за поне три заседания. Отправиха и предупреждения към Христов.  Искането им не беше удовлетворено и БСП напуснаха залата в знак на протест.

Депутатите спориха за кворума и мерките за безопасност

В крайна сметка не участниците в сблъсъка, а Павел Шопов получи най-тежкото наказание. Независимият депутат беше отсранен за едно заседание и изведен от залата, след като отказа да прекрати изказването си.

 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.