Потърпевшите признават, че са секли дърва незаконно

Убиха три коня и едно куче на дървосекачи в землището на село Бреница. Според собствениците на животните те са застреляни най-безмилостно с огнестрелно оръжие. Преследвачите били с бял джип „Нива” и бял „Опел Вектра”.

Потърпевшите са от село Глава и се оплакаха, че спрямо тях е постъпено крайно несправедливо. Те признаха, че са рязали незаконно дърва, но бяха категорични – нищо не оправдава стрелбата срещу животните им.

Смъртоносни примамки убиват животни край Черноморец

Те поискаха виновника за деянието да бъде установен и наказан и заявиха, че са готови да понесат вината за собственото си деяние. Потърпевшите обвиняват за застреляните животни кмета на село Бреница.

„След като се запознах с инцидента, възникнаха много въпроси. Защо, кой е как е убил животните? За да ме набеждават, че съм извършил тези неща, би трябвало да имат доказателства”, каза в ефира на „Здравей, България” кметът на село Бреница Лъчезар Желев.

Създадоха приложение за телефон в помощ на животни в беда

По думите му е редно подобно "свободно говорене", визирайки обвиненията на дървосекачите, да бъде прекратено, защото може да се обърне като бумеранг срещу тях. Кметът призова компетентните органи да се самосезират и да установят от къде са дървата, как са придобити и какво е било отношението към животните, когато са били живи.

Подробности по казуса гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.