В ролята на „добрия старец" влезе Мартин Георгиев

Това е история за един закъснял Дядо Коледа, който изненада две талантливи деца и  майка им, която се грижи сама за тях. Преди три години ви запознахме с тяхната съдба в репортаж, а от тогава до днес децата продължават да печелят награди. В ролята на „добрия старец”, от името на NOVA, влезе Мартин Георгиев.

Близнаците Марина и Никола са на 10 години и са от Плевен. Дошли са на този свят след ин витро процедура и вече го правят по-цветен и красив, като рисуват.

"Направи ми впечатление, че много точно пресъздават, това което виждат. От първи клас участват в конкурси”, разказа майката Анелия Костева. Тя е педагогически съветник. Преди години ви разказахме за домашното насилие, което преживяват. Майката печели всички дела и историята на тричленното семейство има щастлива развръзка. Анелия и близнаците живеят в общинско жилище и не обръщат внимание на трудностите.

Да си отгледаш изкуствен интелект (ВИДЕО)

Сега, близнаците от Плевен, участват не само в национални, но и в международни конкурси. Миналата година талантливите деца бяха включени в годишната класация топ 100 на даровитите малки таланти на света в Училището по изкуства в Бангладеш. Марина и Никола попадат в селекцията след конкуренция с хиляди автори и творби от цял свят.

За да се развива талантът на младите художници, то повече от необходима им е специализирана дигитална техника, с която да се усъвършенстват в графичния дизайн и рисуването. Затова се погрижихме децата да се сдобият с таблет и лаптоп.

9-годишна художничка направи първата си изложба

Малките художници вече имат представа как най-добре да се възползват от подаръка си.

„Вече сме си набелязали един конкурс, но ще го запазим в тайна. Живот и здраве, като спечелим ще се похвалим”, сподели майката.

Освен Марина и Никола и закъснелият Дядо Коледа получи подарък – първата рисунка на двете деца.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.