Глоба е отнесъл и управителят на ресторанта

Албанската полиция е глобила днес министъра на туризма Бленди Клоси с 5 милиона леки /около 40 000 евро/ за нарушаване на противоепидемичните мерки в страната, предаде Танюг.

Глобиха двама англичани заради игра със снежни топки

Според портала Екзит Клоси е глобен, защото е организирал събиране на повече от 10 души, което е против правилата. Освен на министъра глоба е наложена и на управителя на заведението, където са се сърбали, но той се е разминал само с 1 милион леки /около 8000 евро/. Премиерът Еди Рама по-рано обяви, че полицията ще глобява всеки, който нарушава въведените мерки.

Глобиха президента на Чили за селфи без маска (СНИМКИ)

В Албания в момента е забранено събирането на повече от 10 души в затворено помещение, а глобата за нарушаване на забраната е 1 милион леки. В сила е също задължително носене на маски и на закрито, и на открито, а глобата за неспазване е 3000 леки /около 25 евро/.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА