Има арестувани

Сръбската полиция е разтурила няколко партита в Белград през уикенда, които са били в нарушение на действащите мерки срещу коронавируса, предаде ДПА, позовавайки се на сръбските медии.

Задържаха управител на нощен клуб в Разград заради парти

След като в събота властите разтуриха парти с участието на хиляда души в нощен клуб в центъра на Белград, в неделя полицията опразни популярно заведение в стар изложбен център в Нови Белград, където се бяха събрали 600 млади хора.

При друга операция в клуб в квартал "Звездара" полицията прекрати парти с участието на около 150 души.

Глобиха албански министър с 40 000 евро за парти в ресторант

Властите арестуваха най-малко петима заподозрени организатори на събиранията, както и трима души, които са се съпротивлявали на арестите.

В Сърбия са в сила сравнително леки ограничителни мерки. Ресторантите и увеселителните заведения могат да работят до 20.00 часа.

В страната има висока заболеваемост в сравнение със страните от ЕС. От 25 януари до 7 февруари в Сърбия са регистрирани 24 278 новозаразени с коронавирус, или 350 на 100 0000 души от населението за 14-дневен период.

От началото на пандемията в страната с под 7 милиона население са потвърдени 4230 смъртни случая.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА