Становището е необходимо, за да се подготвят методическите указания за работата на подвижните избирателни секции

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще иска писмено становище на здравното министерство дали в подвижните избирателни секции ще могат да гласуват едновременно хора с увреждания и карантинирани. 

Докладчикът по писмото Николай Николов формулира питането към здравните власти: 

"Избирателните списъци на ЦИК могат ли да бъдат общи и да включват избирателите от двете категории в съответната община, или тези избиратели следва да бъдат включвани в отделни избирателни списъци, съответно да се назначават отделни подвижни секционни избирателни комисии за лица с трайни увреждания и за лица, поставени под задължителна карантина или изолация съгласно закона за здравето".

РЕГИСТРАЦИЯТА В ЦИК: Партии и политически формации подадоха документи за вота

Становището на здравното министерство по въпроса е необходимо на ЦИК, за да се подготвят методическите указания за работата на подвижните избирателни секции. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.
Източник: БНР