Инцидентът е станал в жилищна кооперация

Пожарникари и полицаи от Горна Оряховица спасиха 11-годишно момиче от задушаване при пожар. Инцидентът е станал около 16 часа, в жилищна кооперация, в центъра на града.

След подаден сигнал за гъст дим от апартамент на последният етаж пожарникарите намират обгазеното момиче, изваждат го от жилището и започват да гасят. Пламъци почти е нямало, а гъст дим, заради възпламенили се изкуствени материи.  Превантивно, докато траеше обследването, беше спряно подаването на ток и газ към жилищната сграда.

Спасиха момиче от задушаване при пожар в Горна Оряховица (СНИМКИ)

„Когато открихме детето, то беше контактно и в добро състояние. Майка му го е посъветвала да излезе на терасата, което е било най-доброто решение в случая”, разказа Даниел Мусев от Противопожарна служба – Горна Оряховица.

„При евакуацията се наложи да използваме допълнителна дихателна маска към въздушно дихателния ни апарат, тъй като пътят за евакуация беше силно задимен”, каза още той.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.