За това алармираха зрители на NOVA

В седмицата на фаталния инцидент - сигнали за необезопасени проводници в цялата страна. Един от тях е от Горна Оряховица. Зрители на NOVA алармираха за опасни кабели в парк, който носи името „Детски кът“.

ГРАЖДАНИ И ИНСТИТУЦИИ: Пореден спор за кабели под високо напрежение

Там ежедневно играят деца, разхождат се хора и животни. Стопанин на парка е общината. Конкретното табло и излизащият на повърхността кабел обаче не са на общината. Въпреки това, администрацията пое отговорност за случая и се ангажира с отстраняването на опасността.

Адв. Марковски коментира чия е отговорността за смъртта на момчето, ударено от ток

„Не би трябвало да бъдат в този вид. Трябва да бъдат оправени. Където са открити такива тръби, трябва да бъдат запръстени, покрити. Не трябва да няма достъп на граждани до електрическите табла и те трябва да бъдат покрити, за да не стареят”, заяви Гергана Тодорова от община Горна Оряховица.

Още по темата гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.