Шефът на финансовата комисия Георги Георгиев се включи на живо в предаването "Денят на живо" с коментар

Нов скандал с евросредства, този път в Столичната община. Кметът на район "Красно село" била раздала "крупни суми" на себе си и свои служители от бюджета по европроекта "Патронажна грижа".

Това се твърди в жалба, изпратена до заместник- кмета Дончо Бaрбалов  и председателя на финансовата комисия Георги Георгиев. Кметът на Красно село Росина Станиславова каза за NOVA, че информацията "не е вярна и е спекулация с обективни данни".

"Ние не сме усвоявали средства нито под формата над премии, нито под формата на крупни суми. Сумата, която е била определена на база нормативно изискваните по проекта се равнява на 4 часа от основното ми възнаграждение. Към момента нямам сумата, но мога да погледна и да ви кажа допълнително", заяви кметът.

В няколко писма шефът на финансовата комисия към СОС Георги Георгиев е поискал от Станиславова конкретна финансова информация за раздадените суми по проекта и 2.2021 г.

Конкретен отговор от район "Красно село" обаче не е получен, а вместо това е поискано Георгиев да посочи на какво правно основание изисква такава информация. Дори и след посочени правни основания обаче от Станиславова отново не е постъпил конкретен отговор.

Скандал в Народното събрание заради носенето на маски в пленарната зала

Затова тя бе изслушана днес на заседанието на комисията. Става дума за проект за предоставяне на патронажна грижа, който се финансира с европейски средства. По него районът е получил 375 000 лв. и вместо индикативните над 200 души е предоставил услугата на 510 лица, подчерта Станиславова.

Шефът на финансовата комисия в СОС Георги Георгиев се включи на живо в предаването "Денят на живо с Наделина Анева" по NOVA NEWS, за да внесе повече яснота по случая.

По думите му скандалът се състои в това, че Георгиев 4 пъти е изискал информация дали написаното в жалба от гражданин е вярно, искал е отчет за изпълнение на проекта „Патронажна грижа“, но без резултат.

"Когато хора от администрацията работят допълнително по програма е нормално да получават бонуси, но не и кмета.  Тя се е самоназначила на половин работен ден като ръководител на проекта", обясни той.

Депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев обясни, че и преди е имало проблеми в район "Красно село", но е неморално усвояването на средства по програмата.

Какво още каза Георгиев вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.
 
Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.