Нападението над обекта е продължило около 10 минути

Погром в центъра на Велико Търново. Маскиран мъж потроши магазин за дрехи на главната улица в старата столица. Всичко се е случило пред очите на десетки жители на града. Какви са причините?

„Точно такова нещо не съм очаквал, че ще се случи. Това е човек, който от един месец заплашва мен, семейството и служителите ми. Руши наша собственост. Все обаче дребни неща - идва, казва, прави нещо и си тръгва. Полицаите не могат да го хванат на място”, разказа собственикът на магазина Красимир Кънев.

ЕКСКЛУЗИВНИ КАДРИ: Маскиран с бухалка потроши магазин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Той обясни, че извършителят е работил в дома му от около шест месеца като строител.

„Всичко си вървеше нормално. Една сутрин ми каза, че повече няма да работи. Разплатихме се. Познавам го от около две години, не е имало напрежение. От онази сутрин, когато стана нещо и започна да създава проблеми. Идваше по наши обекти и се държеше като началник пред работниците ми”, добави Кънев.

Собственикът на магазина обясни, че погромът над магазина е продължил около 10 минути. Той благодари на полицията за съдействието.

„През времето, което работеше при нас, не сме видели изблици на гняв или агресия. Имах го за син и съм му помагал. Възхищавах му се, че е на 25 години и работи. Абсолютно всичко му е платено”, уточни Кънев.

Извършителят запалил и огън пред офис на Кънев в Горна Оряховица.

Повече гледайте във видеото. 

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.