Вижте какво разказа той в студиото на „Здравей, България”

„Уважението към таекуондо в Иран е много голямо. Там това е национална политика. Има около 1 милион и половина активно трениращи, а заедно с тези, които са се отказали, са около 4 милиона”. Това заяви председателят на Българската федерация по таекуондо  Слави Бинев в студиото на „Здравей, България”, след като се завърна от  визитата си в Техеран.

ТАЕКУОНДО ДИПЛОМАЦИЯ: Слави Бинев за отношенията между България и Корея

„У нас ще се проведе европейско първенство G4, което е най-важното за мъже и жени. Ще има и европейска квалификация, която е още по-важна, тъй като се бихме жестоко, за да я вземем в България. Досега не сме били на олимпиада, моля се и на Бога наистина да ни покрие този път, защото има и един спортен шанс, който не трябва да се забравя. Ще има и световен Ханмадан у нас”, каза още Бинев.

За какво могат да ни помогнат бойните изкуства?

„Следващата седмица започва един от най-силните турнири – Sofia Open, европейското първенство ще бъде в средата на април, европейската квалификация ще бъде в средата на май, международният фестивал Ханмадан ще бъде юли, а световното първенство по таекуондо ще бъде през август”, допълни той.

Целия разговор гледайте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.