Ветеринари от столичния зоопарк се грижат вече за животното

Неизвестни хора с джип са се опитали да попречат на спасяването на простреляния сръндак. Животното беше намерено в безпомощно състояние миналата седмица в столичния квартал „Княжево”. Вероятно сръндакът е бил прострелян във Витоша и бягайки от стрелеца е стигнало до оживения бул. „Цар Борис III”.

„Беше тежко ранен. Течеше му кръв от десния преден крак”, разказва Владимир Николов, който го намира. Той веднага звъннал на телефон 112. Оттам изпратили полицейски патрул.

Спасиха прострелян сръндак от столичен булевард (ВИДЕО+СНИМКИ)

„С полицаите започнахме да звъним на поне 8 организации, свързани с дивата природа. Дойдоха някакви представители с джип, не се представиха”, разказва още Владимир Николов.

Те предложили да качат животното в джипа и да го върнат в гората.

След това обаче идва и линейка. Според информацията на Николов тя била изпратена лично от кмета Йорданка Фандъкова. Сръндакът е качен в линейката, но пристига друг джип, който препречва пътя на спешния автомобил.

Какво е състоянието на простреляния в София сръндак

„Казаха: „Този елен е наша собственост, на горското стопанство, нямате право да го качвате в линейката”. Не казаха на кое горско стопанство и започна разправия”, продължава Николов.

В крайна сметка животното е откарано в Зоопарка в София, където за него са се погрижили ветеринари.

Още гледайте във видеото

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.